ОДЕЯЛО ОТ МЕРИНО ВЪЛНА

Малко одеяло от вълна мерино


Малко одеяло от вълна мерино

Наред с памука, мериносовата вълна е един от най-популярните материали за изработка на одеала, завивки и различни други изделия. Те се произвеждат от мериносови овце, известни с висококачествената си здрава и същевременно мека вълна. Още по-специфичното за този вид влакна е, че те имат естествена огнеустойчивост. Това означава, че ако запалите свещ до мериносовата вълна и нейните продукти, пламъкът просто ще се угаси, вместо да се запали. Ето защо то е идеалното допълнение към всяка спалня или всекидневна.

В този урок ще изработим миниатюрно одеяло от мериносова вълна, което се използва главно за декоративни цели, както и като малко покривало за легло. Тъй като този тип вълна е изключително дебела, ще използваме ръцете си вместо куки  -  те плетат, подобно техниката на една кука!

Този проект е доста лесен за изпълнение, тъй като една и съща техника се повтаря многократно до завършването на одеялото. Препоръчително е да имате някакви основни познания с плетенето на една кука, но дори и да сте абсолютно начинаещи, няма причина да не опитате този лесен модел. Да не говорим, че процесът е приятен за изпълнение, а досегът до меката естествената вълна носи удоволствие.

 

За това миниатюрно одеяло ще ви трябват:

- 4 топки мериносовавълна Stenli, общо 4 кг.

- Инструментът, както казахме, са ръцете ви…

 

Ето и последователните стъпки:


1. Преди да започнете този проект, е изключително важно да разплетете топките мериносова вълна една по една и да ги подредите внимателно на пода. Ето защо ще ви е необходима доста голяма повърхност - използвайте легло или даже килим. По този начин ще намалите до минимум вероятността преждата да се заплете, тъй като ако това се случи, поправянето ѝ е кошмар - повярвайте ми!2. След като разплетете цялата прежда и навържете краищата с помощта на малки възли, започваме с направата на т.нар. "въжена примка". За да я направите, взимате преждата в едната си ръка и я слагате върху себе си, както можете да видите на снимката.


3. След това поставяте ръката си в току-що създадения отвор и издърпвате другата част на преждата с ръка през обръча. Леко затягате възела, който току-що направихте, като не забравяте да оставите малко дължина в края, за да можете да го скриете по-късно и да оформите естетичен завършек.


4. Допускаме, че искате шевът ви да е широк четири пръста, затова преди да създадете верижно плетиво, не забравяйте винаги да измервате дланта си, тъй като това ще ви позволи да създадете по-равномерна и балансиран продукт.5. След като измерите, тъй като ръката ви е в примката, която сте създали преди това, насочвате пръстите си, хващате допълнителната свободна прежда и я издърпвате през обръча. Това е първата ви верига.6. Извършвате същото повторно, докато достигнете желаната дължина на вашето одеяло. На последната си бримка от първия ред обръщате цялата оплетена прежда и добавяте една допълнителна верижна бримка в края.7. Ще забележите, че веригата има два различни модела от двете страни. Едната е модел от три различни части, а другата е нормална плетка, оформена като V. Ние ще работим V-образния модел, който е между двата, както можете да видите на снимката.8. Поставяте два пръста между тази V-образна форма и вземате преждата, като я прекарвате първо през едната бримка, а след това през втората.


9. Повтаряте този метод, докато достигнете желаната големина на одеялото.

10. След като я достигнете, прекарвате преждата през последната бримка и я издърпвате изцяло. След това затягате бримките и завързвате допълнителната прежда в рамките на другите бримки така, че тя да остане скрита.


11. Скривате допълнителната прежда в края на първата бримка и я преплитате в рамките на останалите, за да скриете и тази част.

12. Ако бримките не са толкова симетрични, винаги можете да ги издърпате леко и да ги оформите - отново леко по начин, по който да постигнете желания вид на крайния продукт.

Оценка: 5.00 - 1 гласа


Добави коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива