T-SHIRT МЕЛИНДА НА ЕДНА КУКА СЪС СТЕНЛИ БОТАНИКАЛ

Блуза Мелинда
Материали:

 

Съкращения:

СБ - синджир Б - бримка

НП - нисък пълнеж

ВП - висок пълнеж с една наметка Ъгъл - ВП, 3 СБ, ВП

V. образен бод - ВП, 2 СБ, ВП

Бобче - пет последователни ВП с последна примка на куката, изплетени заедно ВП с 3 наметки - висок пълнеж с три наметки

Повторение от * до *

() - обозначава комбинация от бодове направени в една бримка. ЗБ - залепена бримка

 

Бележки:

  1.  V.
  • Тениската се състои от 12 еднакви квадрата, всеки един с размер 23см х 23см
  • За този размер са нужни 3.5 кълбета прежда Стенли Ботаникал
  • Куката е 3.5 см
  • 2 СБ в началото на реда не се броят за бримка
Квадрат:

Р1: в магически кръг се изплитат 2 СБ, (ВП, 2 СБ) х 8, ЗП в първия ВП.

 

Р2: 2 СБ, ВП в същата Б, *3 ВП в следващото пространство, ВП в следващата Б*, повтаря се от * до * 7 пъти общо, 3 ВП в следващото пространство, ЗБ в първия ВП.

 

Р3: 2 СБ, ВП в същата Б, *ВП в следващите 3 Б, V-образен бод в следващата Б*, повтаря се от * до * 7 пъти общо, ВП в първата Б, 3 СБ, ЗБ в първия ВП.

 

Р4: 2 СБ, * бобче, 3 СБ, ъгъл в следващото пространство с 2 СБ, 3 СБ*, повтаря се от * до

* 8 пъти общо, ЗБ в първото бобче.

Р5: ЗБ до следващия ъгъл, 2 СБ, *(5 ВП, 3 СБ, 5 ВП) в ъгъла, 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ*, повтаря се от * до * 4 пъти общо, ЗБ в първия ВП.


Р6: 2 СБ, * бобче, (3 СБ, 5 ВП, 3 СБ) в ъгъла, бобче, 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващото пространство между два V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ*, повтаря се от * до * 4 пъти, ЗБ в първото бобче.

 

Р7: ЗБ до следващия ВП, 2 СБ, *бобче, 8 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващите 2 пространства между два

V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 8 СБ*, повтаря се от * до * 4 пъти, ЗБ в първото бобче.

 

Р8: 13 СБ (броят се за първи ВП с три наметки + 8 СБ), *НП в пространството с 8 СБ, 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващите 3 пространства между два V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ, НП в пространството с 8СБ, 8 СБ, ВП с три наметки върху бобчето от долния ред, 8 СБ* повтаря се от * до * 3 пъти общо, НП в пространството с 8 СБ, 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващите 3 пространства между два

V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ, НП в пространството с 8СБ, 8 СБ, ЗБ, в петата СБ.

 

Р9: 2 СБ, ВП в същото пространство, *5 СБ, 10 ВП в следващото пространство, 3 СБ,

V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващите 4 пространства между два V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ, 10 ВП в следващото пространство*, повтаря се от * до * 3 пъти общо, 5 СБ, 10 ВП в следващото пространство, 3 СБ, V-образен бод в следващия ВП, пропуска се пространство с 2 СБ и ВП, V-образен бод в следващите 4 пространства между два V-образни бода, пропускат се следващия ВП и пространство с 2 СБ, V-образен бод в следващия ВП, 3 СБ, 9 ВП в следващото пространство, ЗБ в първия ВП.

 

Правят се 12 еднакви квадрата, които се съединяват при самото плетене или се зашиват заедно. Като предницата и гърбът се състоят от 4 квадрата, а ръкавите от по два. Отворът за ръкавите е равен на страната на квадрата, в случая 23 см.

Отворът за главата е 34см като квадратите се съединяват при първия V-образен бод от двете страни при раменете.


Бие:

Блузата трябва да е с лицевата страна нагоре и се обръща от страната на гърба. Боде се в бримката, която се пада по средата на гърба и се правят 2 СБ.

Р1: във всеки един от десетте ВП от последния ред на квадрата се прави по един ВП, а във всяко едно пространство с 2 или 3 СБ се правят по 2 ВП. Там, което квадратите се съединяват при раменете, се прави свивка. Завършва се със ЗБ в първия ВП.

Р2: ЗБ в зад първия ВП, 3 СБ (броят се за първи ВП), *ВП пред стълбчето, ВП зад стълбчето*, повтаря се от * до * докато остане една бримка, ВП пред стълбчето, ЗБ в третата СБ.

 

Отрежете преждата и скрийте конците.


  


Оценка: 5.00 - 1 гласа


Добави коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива