Класик лукс

Оценка: 4.33 - 12 гласа
80% Вискоза, 20% Ламе 100гр / 200м
14
02
03
05
07
08
09
15
13
04
10
06
11
12
01
Прежда Стенли Класик Лукс е коприна за ръчно плетене със средна класическа дебелина , изградена от кръгово плетена супер тънка блестяща вискозна нишка и лурекс .
Вискозата / рейон/ е едно от най-старите промишлено произведени полусинтетични влакна, открити още през 19 век. Тя има природен растителен произход , защото се получава от преработен дървесен пулп / целулоза/ и успява да обедини в себе си многобройни ценни свойства поради състава си.

Положителните й качества са красив , луксозен блясък , мекота, топлоизолиращи свойства, добра въздухопропускливост, хигроскопичност , не се наелектризира, има деликатен и приятен опип , трайно багрене . Включването на текстилно ламе / лурекс/ придава допълнителен празничен блясък и фиксира вискозната прежда по дължина и трайност, без да нарушава мекия допир . Изключително подходяща за изработка на луксозни , официални елегантни плетива на една или две куки - блузи , жилетки , наметки , рокли , аксесоари, чанти, топове .

При носене материята се откроява с благородния си блясък и " обтичане" на всички извивки на фигурата . Добре е предварително да се изплете мостра с избраната плетка , след което да се намокри, изпъне и изглади, за да се изчисли точно размера на плетивото. Овладявайки плетенето на вискозната прежда с ламе, ще се потопите в света на отличителните първокласни плетива . Ще имате възможност да създавате модни дрехи и аксесоари , дори и с не сложни плетки , схеми и техники .

Препоръчваме да се плетат облекла с по-едри игли , което задържа повече въздух в бримките , а за аксесоари по-тънки игли за запазване на формата. Винаги завършвайте готовото изделие с обработка с вода и деликатен перилен препарат , хоризонтално сушене и фиксиращо внимателно изглаждане с или без пара . Така плетивото ще изгрее с цялата си красота и ще запази формата и размера си.Моля бъдете деликатни с изделията от 100% вискоза , за да ви радват и красят дълго време.

Състав: 80% Вискоза, 20% Ламе
Опаковка: кълбо, 200м / 0,100кг; Пакет 0,600 кг (6 х 0,100 кг)
Препоръчва се: обръч 4 - 5 мм; една кука 4 мм
Грижи: Ръчно пране; Сушене в хоризонтално положение
Произход: България Статекс ООД  

Напишете мнение

Лош           Добър
Забележка: HTML не се потдържа!
Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива