За нас

СТЕНЛИ е българската марка за прежди , предназначени за ръчно и машинно плетене , произведени от фирма СТАТЕКС ООД, Пловдив , България.Прежди Стенли са "деца " на фамилия Андонови от 1991 година , когато семейството стартира малък магазин с работилница за прежди от вискоза

.

Постепенно производството се развива, разширява и обогатява , попълвайки асортимента от машини , материи и технологии .

Към 2004 г продукцията на компанията се изнася в Германия , Унгария , Румъния, Нидерландия, Гърция и достига 30 тона ефектни прежди /г , изработени от изцяло български суровини и материали.

През 2015 г отворихме нашата "Сладкарница за прежди" - технология за производство на кейкове от прежда , в които плавно и игриво се преплитат 3-5 основни цвята на дълги участъци.

Посрещаме 2020 г с продуктов каталог от над 150 вида бутикови прежди за ръчно плетиво с богата гама от цветове , гъвкаво производство , възможности за изработка на поръчкови серии прежди.

Дизайнерите на марката са фокусирани върху създаване на интригуващи съвременни прежди, предизвикващи креативността и създаващи удоволствие и комфорт с артистичност, екологично и отговорно мислене.

Основни суровини за производството на прежди СТЕНЛИ са естествена вълна , натурален памук, лен, вискозна коприна / дървесен пулп/ , естествена коприна с преимущество на регионалния произход и според автентичните фолклорни традиции и цветоусещане.

Специално внимание и чувство за отговорност към опазване на природата влагаме в колекцията ни от рециклирани текстилни суровини / рециклиран памук , вълна ,полиестер/ .
За спомагателни материи в минимални количества могат да се добавят лурекс, акрил , полиамид, полиестер .

Фирмата разполага с разнообразни по вид и принцип на работа текстилни машини - предачни , предачно пресукални , ефектни пресукални,
кръгово плетачни, бобиниращи, кълбонавиващи , крошет машини, машини за монтиране на пайети, машина за понпони и други .
Това оборудване позволява да се изработват фантазийни , ефектни прежди с напречна и хоризонтално променяща се структура.

Предлагаме и серии от ефектни индустриални прежди за машинен трикотаж.

За обработка на готовите прежди не се влагат силно активни химически агенти , което гарантира , че прежди СТЕНЛИ са съчетали най-добрите естествени качества на текстилните материали , без имитации .
Избирайки да плетете с прежди СТЕНЛИ , Вие избирате качество, отговорност към бъдещето и съвременна мода .
Идеални места за непосредствен контакт с продуктите на СТАТЕКС ООД са :
 
 
- централен склад гр.Пловдив бул. " Академик Петър Динеков " 10
- фирмен магазин "СТЕНЛИ " гр. Пловдив бул. " Васил Априлов " 11
- фирмен магазин " Плета в Капана " ул. " Христо Дюкмекчиев " 1
- онлайн магазин за прежди Pleta.bg
С любознателност и добронамерен интерес изучаваме и подкрепяме всяка инициатива в областта на плетенето и традиционните креативни умения, защото вярваме, че нишките прежда служат не само топлинен комфорт, но доставят и удоволствие на сетивата и храна за ума, изразяват любов и грижа, тренират фината мускулатура и имат вълшебното свойство да свързват хората.Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива